Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout cookies Personalizovat Odmítnout vše
Přijmout zvolené cookies
Když se řekne vejce a čokoláda…tak přichází Velikonoce!

Když se řekne vejce a čokoláda…tak přichází Velikonoce!

- Kategorie: Aktuality , Lifestyle , O značce

Nadýchaný čokoládový dort s mascarpone, který si nejlépe vychutnáte malými sousty

Ingredience

Na dortovou formu o průměru 24 cm:

  • 300g čokolády na vaření
  • 100g cukru
  • 60g mouky
  • 370g mascarpone
  • 6 vajec

Na ozdobu:

  • 80g lískových ořechů
  • 40g hořké čokolády
  • 40g bílé nebo mléčné čokolád

Příprava:

  • Předehřejte troubu na 200°C a dejte opéct lískové ořechy na zhruba 10 minut.
  • Mezitím rozpusťte nalámanou čokoládu na kousky v mikrovlnné troubě či vodní lázni.
  • Rozpuštěnou čokoládu nalijte do mísy, přidejte mascarpone a promíchejte. Přidejte celá vajíčka, cukr a prosátou mouku.
  • Hmotu nalijte do nevymazané dortové formy, posypte jej lehce drcenými lískovými ořechy a pečte 30 minut (20 minut pokud chcete, aby byl více tekoucí)

Psst, pro vylepšení můžete do dortu přidat kousky zralých hrušek, čerstvých nebo zmražených malin, plátky banánu, apod.

Na zdobení:

  • Přidejte pražené lískové ořechy.
  • Rozpusťte čokolády ve dvou různých mísách v mikrovlnce nebo ve vodní lázni a ozdobte dort čokoládovými vlněnými liniemi, které vytvoříte s malou lžičkou.

Hot cross bochánky, so British

Ingredience:

  • 200 ml polotučného mléka
  • 55g rozpuštěného másla
  • 14g sušeného droždí
  • 455g mouky (trochu více na posyp)
  • 1 čajová lžička skořice
  • 1 čajová lžička 4 koření
  • 55g třtinového cukru
  • 1 velké vejce
  • 85g rozinek nebo malé kousky čokolády
  • Med

Do kastrolu dejte povařit na mírném ohni mléko spolu 50 ml vody: tekutina musí být vlažná. Poté přidejte droždí a promíchejte.

Mouku dejte do mísy, přidejte lžičku soli, koření, cukr a promíchejte. Uprostřed vytvořte důlek a přidejte rozpuštěné máslo, poté směs mléko/voda/droždí.

V jiné míse rozšlehejte vejce a přidejte ho do směsi. Vidličkou vše dobře promíchejte.

Pomoučněte si pracovní plochu, na které budete vypracovávat těsto přibližně 10 minut, dokud nebude pružné.

Jakmile je těsto zpracované, vložte jej do pomoučené mísy, kterou zakryjte vlhkou utěrkou (ne mokrou!) a nechte těsto kynout na teplém místě hodinu. O hodinu později by se mělo vaše těsto zdvojnásobit!

Poté těsto položte na pomoučenu pracovní plochu, pěstí z něj vypustíte vzduch a před dalším hnětením přidejte sušené ovoce nebo kousky čokolády.

Předehřejte troubu na 190°C a vymažte plech.

Rozdělte těsto na 12 bochánků stejné velikosti a umístěte je na pečící plech tak, aby mezi nimi byla mezera. Zakryjte je vlhkou utěrkou a nechte je vykynout dalších 30 minut.

V misce smíchejte 2 polévkové lžíce mouky s trochou vody a vytvořte hustou směs. Lehce potřete bochánky a na každý vytvořte křížek se směsí, kterou jste právě připravili.

Nyní je můžete vložit do trouby a dát péct na 15 až 20 minut (do zlatova). Po upečení je vyjměte z trouby, nandejte na talíř a namažte je tenkou vrstvou medu. Nechte bochánky vychladnout, a poté si je můžete vychutnat!

Malá kuřátka Mimosa

Ingredience:

  • Vařená vejce
  • Syrová zelenina

Vejce uvařte natvrdo

Po vychladnutí odřízněte horní část (jako klobouk) a vyjměte žloutky. V misce žloutky rozmačkejte vidličkou a přidejte majonézu. Míchejte, dokud nevznikne krém. Chcete-li na děti ještě více zapůsobit, ořízněte klikatě okraje.

Naplňte bílky směsí ze žloutků/majonézy a nasaďte zpět horní část bílku (klobouku).

Výzdoba:

Malé kousky nakrájené mrkve na nožičky, kousky olivy můžete použít na vytvoření očí, trocha petržele k vytvoření kštice… Bavte se a pochutnejte si!

Tabletka ze sušenek Spekulatius

Ingredience:

  • 200g sušenek spekulatius
  • 70g kakaového másla

Smíchejte rozdrcené sušenky spekulatius s rozpuštěným kakaovým máslem. Vyložte plech na pečení pečícím papírem a rozložte na něj rovnoměrně vytvořenou směs. Poté přikryjte směs folií a dejte plech na pečení na 4 hodiny do chladničky.

Směs vyndejte, sejměte horní folii a jemně vyndejte tabulku spekulatius/ kakaové máslo tak, aby se příliš nerozbila. Můžete přidat kousky této tabulky k vašemu domácímu tiramisu pro větší gurmánský zážitek, přetvořit jej na malou kuličku před vložením do chladu na domácí velikonoční vajíčka, obohatit jej čokoládovými bonbóny nebo jí sníst tak, jak je!

Neomezená degustace!

Sdílet tento obsah

Inspirujte se

novými outfity

home

Menu

Pokladna

Nastavení

Vytvořte účet zdarma pro uložení oblíbených položek.

Přihlásit se
Změnit nastavení cookies